Latijn

Misschien speel je met de vraag waarom Latijn studeren nuttig is?

Wel, met Latijnse woorden kom je verder dan je denkt. Als je Latijn studeert dan leer je vlotter moeilijke woorden zowel in onze taal als in vreemde talen zoals Frans, Spaans, Italiaans, ...
Door je te verdiepen in de Latijnse spraakkunst krijg je een beter zicht over hoe een taal is opgebouwd. Taalkundig inzicht ontwikkelen is een mooie meenemer als je later andere talen wilt leren. Niet alleen scherp je jouw taalvermogen aan, maar je traint ook 'het analytisch denken', wat in de wetenschappelijke vakken en wiskunde heel belangrijk is.

Je verdiept je in de sappige en boeiende verhalen van de mythologie en Romeinse geschiedenis. Samen met jouw leraar ontdek je hoe onze beschaving wortels heeft in de Griekse en Romeinse cultuur. Laat je onderdompelen in historische achtergronden en verrijk jouw wereldbeeld. Waan je even een soldaat van het Romeinse leger. Of misschien schuilt er een Jupiter of Hercules in jou?

Kortom, wil je het verleden bestuderen, sterker worden in taal en onze moderne samenleving beter begrijpen? Dan zal Latijn je zeker niet teleurstellen.

 

Lessentabel

Basisvorming

Levensbeschouwelijke vakken 2u
Aardrijkskunde 1u
Engels 2u
Frans 3u
Geschiedenis 2u
Lichamelijke opvoeding 2u
Natuurwetenschappen 2u
Nederlands 5u
Plastische opvoeding 1u
Wiskunde 4u
Techniek 2u

Optie

Latijn 4u
Skillslab 1u
Wetenschappelijk werk 2 u